De 24 uur van Woerden is een groots wandelevenement dat 2012 elke 2 jaar georganiseerd wordt om geld in te zamelen voor het Inloophuis ‘Leven met kanker’ en een wisselend tweede doel.

Helaas krijgen veel mensen in hun leven te maken met kanker. Bij henzelf of bij iemand uit hun omgeving. Het effect van deze ziekte is groot en treft niet alleen de persoon zelf, maar ook zijn of haar naasten. Het is geweldig dat steeds meer mensen genezen van kanker. We mogen echter niet vergeten dat veel mensen helaas ook niet genezen. Om te laten zien dat mensen die leven met kanker er niet alleen voor staan, wandelen enthousiaste deelnemers 24 uur lang, in estafettevorm. De deelnemers laten zich sponsoren en verzinnen ludieke acties om zo veel mogelijk geld voor de goede doelen op te halen. Tot en met 2018 vond het plaats in het Molenvlietpark, sinds de jubileumeditie in 2022 in het Westdampark in het centrum van Woerden.

De tocht wordt georganiseerd door vrijwilligers. Ze zorgen dat alles op rolletjes loopt en er zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor het Inloophuis en het tweede doel.

Waar we voor lopen
Schrijf je team hier in